Tulbandcake met vlierbloesem en pistache
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter en bebloem een tulbandvorm van 23 cm diameter grondig. Klop de boter met de suiker in de keukenmachine in 4 minuten tot een luchtige massa. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen. Voeg de zure room, de vlierbloesemsiroop en de geraspte citroenschil toe en klop nog 1 minuut.
-
2
Meng in een andere kom de droge ingrediënten: de bloem, het maïszetmeel, het bakpoeder en het zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel en meng tot een homogeen beslag. Doe het beslag in de ingevette vorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak de cake 40 à 45 minuten in de oven of tot een prikker er schoon uitkomt.
-
3
Haal de cake uit de oven en laat hem eerst wat afkoelen in de vorm. Ontvorm de cake en laat hem volledig afkoelen op een bakrooster.
-
4
Maak het glazuur. Klop de poedersuiker met de siroop tot een gladde massa.
-
5
Leg de tulband op een serveerschaal. Lepel er het vlierbloesemglazuur over en werk af met de gehakte pistachenootjes.