Recept

Salade met geroosterde butternut en bietjes, hartige granola en dressing van blauwe kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade is ook koud lekker. Ideaal als lunch de volgende dag.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bietjes schoon, wrijf ze in met wat zout en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze in de oven en laat ze ongeveer 1 uur poffen (afhankelijk van de grootte).

  2. 2

    Halveer de butternut, verwijder de pitten en snij de pompoen in halve maantjes. Leg de pompoenmaantjes op een bakplaat en bedruppel ze met de olijfolie en de honing. Kruid ze met peper, zout, de chilivlokken en de ras el hanout. Rooster de pompoen 40 minuten bij de bietjes in de oven.

  3. 3

    Meng alle ingrediënten voor de hartige granola en stort de mengeling uit op een bakplaat. Bak de hartige granola zo’n 15 minuten mee in de oven.

  4. 4

    Mix alle ingrediënten voor de dressing met 100 milliliter water met een mixer of in de blender.

  5. 5

    Spoel en droog de sla. Schik de sla op de borden en kruid ze met peper en zout. Haal de bietjes uit de aluminiumfolie, verwijder de schil en snij de bietjes in schijfjes. Schik de schijfjes biet op de sla en leg er de geroosterde butternut bij. Strooi er de hartige granola over en werk af met de dressing van blauwe kaas en eventueel wat eetbare bloemetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met geroosterde butternut en bietjes, hartige granola en dressing van blauwe kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!