Salade met aardbeien, groene asperges, gebakken feta en pistachecrumble
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de feta in een ovenschaaltje en bedruppel hem met 2 eetlepels olijfolie, de honing en de rozenharissa. Bak de feta zo’n 35 minuten in de oven.
-
2
Breek de harde uiteinden van de asperges. Blancheer de asperges, de peultjes en de doperwtjes 6 minuten in kokend water. Ze mogen nog wat krokant zijn. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
-
3
Mix alle ingrediënten voor de dressing. Hak de pistachenootjes en de bladpeterselie fijn en meng goed.
-
4
Spoel de postelein en laat hem uitlekken. Schik de postelein in een grote schaal. Leg er de aardbeien, de asperges, de peultjes en de doperwten bij.
-
5
Haal de feta uit de oven en breek hem in stukjes. Strooi de feta over de salade. Werk de salade af met de dressing en de pistachecrumble en druppel er de rest van de olijfolie over.