Recept

Thaise kippensoep met groene asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekkere lentesoep boordevol smaak. 

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snij hem in grove stukken. Breng de kippenbouillon aan de kook, samen met de sjalot en de kippenbouten. Laat op een zacht vuur 20 minuten koken. Zeef dan de bouillon en hou ’m bij. Haal het vlees van de kippenbouten en snij het in fijne reepjes.

  2. 2

    Snij de harde onderkanten van de asperges. Maak de lente-uitjes schoon. Snij de asperges en de lente-uitjes in stukken van 6 centimeter. Pel en plet de knoflook.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie, voeg de currypasta en de knoflook toe en roerbak 1 minuut. Voeg de groene asperges en de bouillon toe en laat op een zacht vuur 5 à 8 minuten koken, tot de asperges beetgaar zijn.

  4. 4

    Voeg de sojasaus, de kokosmelk, de reepjes kip en de lente-uitjes toe en laat nog 2 minuten koken. Kruid met peper, zout en eventueel nog een beetje chilivlokken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise kippensoep met groene asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!