Recept

Gegrilde asperges met garnalen en dragon-dillemayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verse zuring is een echte lentelekkernij. De kleine blaadjes moeten er fris uitzien en licht zurig smaken. In paling in ’t groen mag zuring niet ontbreken, maar het frisse kruid is ook lekker in puree, als salade of als basis van een dressing.

bereiding
  1. 1

    Breek de harde uiteinden van de asperges en schil de asperges met een dunschiller. Gaar ze 7 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken, bestrijk ze met de olijfolie en gril ze dan aan beide kanten in de grillpan.

  2. 2

    Hak de dragon en de dille fijn. Hou een beetje apart voor de afwerking en meng de rest met de mayonaise en de Griekse yoghurt. Kruid de saus met peper en zout.

  3. 3

    Leg de gegrilde asperges op de borden, verdeel er wat van de kruiden- mayonaise en de grijze garnalen over. Werk af met de rest van de dragon en de dille en de zuringblaadjes. Kruid alles met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde asperges met garnalen en dragon-dillemayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!