Oosterse vinken
bereiding
-
1
Snij het worteltje van de lente-uitjes, laat aan het wit een flink stuk groen zitten.
Schil de komkommer en maak met een dunschiller 8 fijne komkommerslierten, snij de rest van de komkommer in fijne julienne.
-
2
Blancheer de lente-uitjes 1 minuut in water. Laat ze schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet.
-
3
Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie. Sla ze plat met een houten hamertje of broodplankje.
-
4
Wikkel rond elk lente-uitje twee komkommerslierten. Leg ze op de vleeslapjes en rol zo stevig mogelijk op. Steek eventueel vast met een houten prikker.
-
5
Vermeng de honing met de teriyakisaus (of de sojasaus) en de oestersaus. Bak de vleesrolletjes kort op een hevig vuur in de sesamolie. Schenk er het sausje bij. Laat ze nog een paar minuten verder garen.
-
6
Leg de rolletjes en de komkommerjulienne op een serveerschaal. Lepel de warme saus over de julienne. Serveer meteen.
Voorbereiding