Gepofte zoete aardappel met kip en een avocadoslaatje
bereiding
-
1
Pocheer de kipfilets 10 à 12 minuten in de kippenbouillon. Laat ze uitlekken en trek het vlees met behulp van een vork in draadjes.
-
2
Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij hem in blokjes. Klop de zure room los met de appelazijn, de walnotenolie en de gesnipperde bieslook. Kruid met peper, zout en het paprikapoeder. Meng de dressing onder de komkommer en de kip.
-
3
Spoel de zoete aardappelen en dep ze goed droog. Prik er met een vork enkele gaatjes in en pof ze 8 à 10 minuten in de microgolfoven. Maak een inkerving in de zoete aardappelen en duw ze een beetje open. Lepel er de kipsalade in.
-
4
Halveer de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Verkruimel de feta en meng hem met de avocado. Breng het slaatje op smaak met peper, zout en citroensap.
-
5
Serveer de gevulde zoete aardappel met het avocadoslaatje. Werk af met de extra bieslook en peper van de molen.