Gevulde koolrabi's met zongedroogde tomaatjes en halloumi
bereiding
-
1
Schil de koolrabi's met een dunschiller. Halveer ze en haal het vruchtvlees eruit met een parisiennelepel tot er 1 cm overblijft. Kook de koolrabi's 8 à 10 minuten in gezouten water of tot ze beetgaar zijn.
-
2
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en hou de marinade bij. Spoel en halveer de kerstomaten. Snij de halloumi in blokjes. Meng de zongedroogde tomaatjes, de kerstomaten en de halloumi en voeg de balsamicoazijn, de gesnipperde oregano en wat van de marinade van de zongedroogde tomaatjes toe. Kruid het mengsel met peper en zout.
-
3
Laat de halve koolrabi’s uitlekken en vul ze daarna met de tomaten-halloumimix. Zet de koolrabi’s op de BBQ en gaar ze tot de halloumi smelt. Brand de bovenkant eventueel nog met een crème-brûléebrandertje voor een uitgesproken geroosterd effect. Werk ze af met de extra oreganoblaadjes.