Recept

Gepofte aubergine met frisse kruidenbulgur en opgeklopte feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gepofte aubergine à la Sandra Bekkari is heerlijk bij lamsköfte, gegrilde forel of een kaaspapillot met halloumi. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergines schoon en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes in de schil. Vet de groente in met olijfolie en kruid met peper en zout. Pel 2 teentjes knoflook. Wikkel de aubergines samen met de knoflook in aluminiumfolie. Pof ze ongeveer 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Pel het laatste teentje knoflook. Mix de feta glad met de knoflook, de yoghurt, het citroensap, de geraspte citroenschil en de honing. Kook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Haal de aubergines uit de oven en verwijder de folie. Halveer ze in de lengte, snij het snijvlak kruislings in en bestrooi het met de ras el hanout. Bak de aubergines met het snijvlak naar beneden even aan in hete olijfolie.

  4. 4

    Meng de verse kruiden onder de bulgur. Verdeel de opgklopte feta over de borden. Schep er wat bulgur op en leg er telkens een gehalveerde aubergine op. Werk af met wat extra munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aubergine met frisse kruidenbulgur en opgeklopte feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!