Recept

Gepofte aubergine met notenrijst en krokante halloumi

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een oventopper van Natalie: “Ook lekker met andere noten zoals pecannoten, hazelnoten of walnoten. Wie geen fan is van aubergine, kan die door courgette vervangen.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergines en halveer ze in de lengte bijna door. Trek de helften een beetje uit elkaar. Kerf de binnenkanten in met een scherp mesje. Pel en pers de knoflook en meng hem met de za’atar en 3 eetlepels olijfolie. Bestrijk de binnenkant van de aubergines met deze olie. Duw de aubergines toe en verpak ze in aluminiumfolie. Gaar ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de peterselie en de munt. Hak de vijgen en de pistaches grof. Giet de rijst af en maak de korrels los. Voeg de peterselie, de munt, de rozijnen, de vijgen, de pistaches, het citroensap, de geraspte citroenschil, de ras el hanout, peper en zout toe.

  3. 3

    Snij de halloumi in blokjes. Haal de aubergines voorzichtig uit de oven en uit de folie. Maak de aubergine voorzichtig open, lepel er de rijstvulling in en eindig met de halloumi-blokjes. Besprenkel alles met olijfolie en gaar de aubergines nog 15 minuten in de oven. Werk ze af met een koffielepel Griekse yoghurt, de extra peterselie en de extra za’atar.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aubergine met notenrijst en krokante halloumi

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!