Courgetteschnitzel met linzen-kruidensalade en yoghurtdressing
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en snij ze in plakken van 1 cm dik. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Doe de bloem, het paneermeel en de eieren in 3 aparte borden. Klop de eieren los. Meng de sumak, de parmezaan en 1⁄2 koffielepel geraspte citroenschil onder het paneermeel. Kruid met peper en zout.
-
2
Wentel de plakken courgette eerst door de bloem, vervolgens door de eieren en tot slot door het paneermeel. Bak ze in hete olijfolie aan beide kanten goudbruin. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
-
3
Meng alle ingrediënten voor de dressing en kruid met peper en zout.
-
4
Pel en snipper de rode ui. Spoel de kerstomaatjes en snij ze in partjes. Meng de tomaatjes, de rode ui, de munt en een scheutje olijfolie onder de linzen. Breng op smaak met wat citroensap, het kaneelpoeder, peper en zout.
-
5
Schep de linzensalade op de borden en leg er de gepaneerde courgette op. Bestrooi met de peterselie en serveer met de yoghurtdressing.