Courgettisalade met groene asperges en kokosdressing
bereiding
-
1
Verwijder de harde uiteinden van de asperges en snij de asperges in stukken van 3 cm. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Kook de peultjes in zo’n 6 minuten beetgaar in gezouten water.
-
2
Spoel de courgettes en snij ze met een spiralizer in lange slierten of linten. Maak de prei schoon en snij de stengels in stukken van 3 cm. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in dunne ringen. Hak de pinda’s fijn.
-
3
Gril de asperges en de prei goudbruin in een grillpan of op de barbecue. Kruid met peper en zout. Wok de courgetti in een pan met olijfolie in 3 minuten beetgaar.
-
4
Maak de dressing. Meng het limoensap onder de kokosroom en kruid met peper en zout.
-
5
Verdeel alle groenten over een schaal. Bestrooi met de pinda’s, de chili en de koriander en sprenkel er wat van de kokosdressing over. Serveer er de rest bij. Geef er eventueel nog een partje limoen bij.