Ashak
bereiding
-
1
Meng de bloem met een snuifje zout en de eieren tot een homogeen deeg en laat het 15 minuten rijzen. Rol het deeg plat met een deegroller en steek er rondjes van 10 cm uit. Leg ze apart.
-
2
Maak de saus. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze aan in wat olie. Voeg het tomatenconcentraat toe. Spoel de tomaten en snij in stukken. Voeg toe aan de saus. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de prei en snij de stengels in kleine stukjes. Meng de rauwe prei met wat zout en olie en lepel het mengsel op de pastarondjes. Sluit ze met een beetje water. Kook de pastadumplings gaar in 15 minuten. Giet ze af.
-
4
Kook de gele linzen. Snij de munt en de koriander fijn.
-
5
Schep een beetje yoghurt op een bord. Schep een aantal pastadumplings op de yoghurt en strijk nog een beetje yoghurt over de pasta. Schep de linzen, de tomatensaus en nog een beetje yoghurt over de pasta en werk af met de munt en de koriander.