Dessertglaasjesfeest
bereiding
-
1
Maak eerst de panna cotta. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Warm in een pannetje de room op met de suiker en het vanille-extract. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in de warme panna cotta. Roer goed los. Vul 4 dezelfde hoge glaasjes voor 3/4 met de panna cotta. Laat ze in 1 à 2 uur volledig opstijven in de koelkast.
-
2
Maak de karamelsaus. Smelt de boter met de lichtbruine suiker op een zacht vuur. Laat het mengsel 4 minuten op een zacht vuur karamelliseren. Voeg dan de room, het vanille-extract en het zout toe. Schenk de saus in een kannetje en laat ze volledig afkoelen op kamertemperatuur. Giet een laagje karamelsaus op de panna cotta. Werk de glaasjes daarna af met kant-en-klare karamelpopcorn.
-
3
Verdeel de kant-en-klare rijstpap over glaasjes en werk ze af met bruine suiker. Verdeel de kant-en-klare chocolademousse over glaasjes en werk ze af met gehakte pistachenootjes. Verdeel de kant-en-klare pudding over glaasjes en werk ze af met bronzen suikerparels of andere eetbare decoratie.
-
4
Maak het peperkoeken kersthuisje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Zet het kersthuisje op een grote plank. Zet enkele glaasjes op een kleine taartenschotel. Zet de twee kerstboomkaarsen op de plank. Zet er lukraak de andere glaasjes tussen en werk de plank af met de minikerstboompjes, de kerstcrackers, de stroopwafeltjes en de meringues.