Gestoofde witte bonen in tomatensaus met ricotta
bereiding
-
1
Pel de knoflook en de rode uien. Snij de knoflook fijn en snij de rode ui in halve maantjes.
-
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een stoofpot en voeg de knoflook en de rode ui toe. Spoel de tomaten, snij ze in vier en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de passata toe. Kruid met peper en zout en laat zo’n 25 minuten stoven op een zacht vuur.
-
3
Voeg de witte bonen toe. Verse bonen laat je zo’n 15 minuten mee stoven. Bonen uit blik moet je gewoon even mee laten opwarmen.
-
4
Snij intussen de ciabatta in sneetjes. Pel de knoflook en wrijf de broodjes ermee in. Bedruppel de broodjes met olijfolie, kruid ze met peper en zout en bak ze in een grillpan of in de oven.
-
5
Rasp de schil van de citroen. Meng de ricotta met de citroenschil en kruid met peper en zout.
-
6
Verdeel het stoofpotje over de kommetjes. Lepel er wat van de citroenricotta op. Werk af met de citroentijm en serveer met de gegrilde ciabatta.