Luikse salade met grijze garnalen en mosterddressing
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en kook ze gaar in gezouten water. Laat ze nadien even schrikken onder koud water.
-
2
Spoel en droog de sla en schik ze op de borden. Leg er de boontjes bij en lepel er de garnalen over. Kruid met peper en zout. Meng de wittewijnazijn met de olijfolie en de mosterd. Druppel de dressing over de salade.
-
3
Snij de ciabatta in blokjes. Bak ze aan in olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Breng een grote pot met water aan de kook. Voeg de azijn toe. Breek de eieren elk afzonderlijk in een kopje. Maak met behulp van een garde een draaikolk in het water en zorg dat het water net onder het kookpunt blijft. Laat er voorzichtig een eitje in zakken en laat het 4 minuten pocheren. Doe dit voor alle eieren. Laat de eieren kort uitlekken op een vel keukenpapier.
-
5
Werk de salade af met een gepocheerd ei en de croutons.