Recept

Aziatische zalmtartaar met komkommerlinten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker met blokjes avocado in plaats van appel. 

bereiding
  1. 1

    Snij de gerookte en de verse zalm in kleine blokjes. Spoel de chilipeper, halveer en verwijder de zaadjes. Snij de chilipeper in ringetjes en snipper de rode ui heel fijn. Spoel en schil de appel. Verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Besprenkel ze met citroensap. Snij de komkommer met een mandoline in fijne linten.

  2. 2

    Maak de marinade. Meng de maïsolie met de sesamolie, het citroensap, de wasabipasta en de sojasaus in een kommetje. Kruid met peper en zout en voeg het gehakte basilicum en de peterselie toe. Meng goed.

  3. 3

    Roer de kruidenolie door de zalmblokjes en voeg de chili, de rode ui en de appel toe. Roer om en laat even marineren in de koelkast.

  4. 4

    Dresseer de zalmtartaar met behulp van een ring op bordjes. Werk af met wat geraspte citroenschil of met fijne reepjes citroen, de sesamzaadjes en serveer er de komkommerlinten bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aziatische zalmtartaar met komkommerlinten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!