Nectarine-frangipanetaart
bereiding
-
1
erwarm de oven voor op 160°C. Bekleed de ingevette of met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm van 35 x 11 cm met het kruimeldeeg. Leg een vel bakpapier op de bodem en vul met bakbonen of droge rijst. Bak de taartbodem 15 minuten blind in de oven.
-
2
Mix voor de vulling de boter met de suiker luchtig. Voeg de eieren toe en mix door. Spatel er het amandelpoeder onder en breng op smaak met het amandelextract.
-
3
Halveer de nectarines, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in dunne partjes. Roer de confituur los met een lepeltje heet water.
-
4
Bestrijk de bodem van de taart met de helft van de warme confituur. Schep er het frangipanebeslag op en verdeel er de partjes nectarine over. Bestrijk met de rest van de confituur en zet de taart nog eens 30 minuten in de oven. Werk de taart af met de poedersuiker.