Thaise noedelsalade met pittig gehakt
bereiding
-
1
Bereid de volkorennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel ze goed onder koud water. Haal met een vork de sliertjes uit elkaar. Voeg eventueel al enkele druppels sesamolie toe, dan kleven de noedels zeker niet aan elkaar.
-
2
Schil en rasp de gember. Maak de komkommer en de wortelen schoon en snij ze met een spiraalsnijder in lange sliertjes. Meng de groenten met de noedels, de geraspte gember, de sesamolie, de vissaus, de sojasaus, de honing en het limoensap. Kruid met peper en zout.
-
3
Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de knoflook rul en krokant. Blus met de sojasaus en het limoensap en meng er de gesnipperde koriander onder.
-
4
Hak de pindanoten grof. Maak de blaadjes van de sla los en vul ze met het noedelslaatje en het gebakken gehakt. Werk af met de extra koriander, de gehakte pindanoten en een partje limoen.