Recept

Salade met ovengeroosterde zomerwortelen, courgettelinten en chimichurri

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze salade past perfect bij een lekker stukje vlees, zoals côte à l’os.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het groen van de wortelen, maar laat er ongeveer 2 cm aan. Schrob de wortelen schoon, je hoeft ze niet te schillen. Halveer ze in de lengte en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, de honing, het komijnzaad, de garam masala, peper en zout. Meng alles goed en rooster de wortelen 25 à 35 minuten in de oven, of tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Laat ze even afkoelen.

  2. 2

    Spoel de courgette en maak er met een mandoline of dunschiller heel fijne lange repen van. Besprenkel ze met het sap van de citroen en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de chimichurri. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Maak de chilipeper schoon en hak ‘m fijn zonder de pitjes. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en snipper de bieslook. Meng de sjalot, de knoflook, de chilipeper, de peterselie, de bieslook, de oregano, de wijnazijn en de mosterd met de olijfolie.

  4. 4

    Leg de courgettes onderaan op een bord, leg er de wortelen op en besprenkel de salade met de chimichurri.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met ovengeroosterde zomerwortelen, courgettelinten en chimichurri

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!