Recept

Thaise kipcurry met rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Mmm, gaat er iets boven een dampende curry met kip en rijst?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Snij de kip in reepjes van ongeveer 2,5 cm. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak de kipreepjes goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze even aan de kant.

  3. 3

    Pel en snipper de sjalot. Maak de oesterzwammen schoon en snij grote exemplaren in hapklare stukken. Spoel de courgette en snij ze in reepjes. Maak de paprika schoon en snij hem in reepjes.

  4. 4

    Doe opnieuw 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak er de sjalot, de paprikareepjes, de courgettereepjes, de oesterzwammen en de peultjes in. Voeg de currypasta toe naar smaak, roer alles om en voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Laat de curry 5 à 10 minuten op een zacht vuur garen en indikken.

  5. 5

    Voeg de kip weer toe aan de stoofpot en laat nog 3 minuten verder garen. Breng de curry op smaak met limoensap en de koriander. Serveer de curry met de basmatirijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise kipcurry met rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!