Curry-gehaktbroodje met broccolipuree
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het gehakt met de rodecurrypasta. Pel en snipper de ui, rasp de gember en snij de chilipeper (zonder zaadjes) fijn. Voeg alles bij het gehakt en breng op smaak met de gesnipperde koriander, peper en zout. Vorm er een gehaktbroodje van en bak het ongeveer 35 minuten in de oven.
-
2
Maak ondertussen de broccoli schoon, verdeel ’m in roosjes en snij de steel in blokjes. Kook de broccoliblokjes samen met de aardappelen gaar in lichtgezouten water. Blancheer de roosjes apart in lichtgezouten water, gedurende 8 minuten. Giet de aardappelen af en pureer ze. Doe er de melk en de boter bij en kruid met peperen zout. Roer er de broccoliroosjes door.
-
3
Haal het gehaktbroodje uit de oven en laat het nog even onder aluminiumfolie rusten. Snij het in plakken en serveer het met de broccolipuree.