Recept

Zachte vanillewafels met karnemelk, zure room en blauwe bessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker!

Traditioneel worden deze wafeltjes in Zweden gegeten met gezuurde melk, confituur en verse aardbeien. Maar je kunt gerust variëren met fruit van het seizoen.

Tip! Deze wafeltjes zijn prima bewaarwafels. Bewaar ze in een luchtdichte doos, zo blijven ze lekker zacht.

bereiding
  1. 1

    Doe de zelfrijzende bloem, de kristalsuiker en het zout in een mengkom.

  2. 2

    Smelt de boter en voeg toe aan het beslag. Voeg de eieren toe en meng tot een glad beslag. Voeg de karnemelk en de vanille-essence toe en meng opnieuw tot een mooi glad beslag.

  3. 3

    Laat het beslag 1 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Vet het wafelijzer met een borsteltje in met wat olie. Lepel telkens 2 grote eetlepels beslag in het hartjeswafelijzer en bak tot de wafeltjes mooi lichtbruin kleuren.

  5. 5

    Leg de hartjeswafeltjes op de borden. Werk ze af met de zure room en de blauwe bessen en druppel er wat honing over. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zachte vanillewafels met karnemelk, zure room en blauwe bessen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!