Hartige appel-pastinaakstrudel met ham en mosterdkaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de appel en snij ’m in blokjes van 1 centimeter. Schil de pastinaak en snij hem eveneens in blokjes.
-
2
Verhit de olijfolie en stoof hierin de pastinaak gaar. Kruid met peper en zout, voeg de appelstukjes toe en laat alles nog even bakken tot het licht goudbruin kleurt. Laat daarna even afkoelen.
-
3
Smelt de boter op een zacht vuur. Leg 2 vellen filodeeg op elkaar en wrijf de bovenkant in met de gesmolten boter. Leg hier nog eens 2 vellen lodeeg op en wrijf deze ook in met boter. Herhaal dit nog 2 keer. Beleg de bovenste laag filodeeg met de plakjes kaas en daarna met de plakjes ham.
-
4
Beleg de linkerzijde van de rechthoek met een dunne laag van de pastinaakvulling en rol alles op naar rechts. Leg de strudel voorzichtig op een bakplaat, wrijf ’m in met boter en strooi er het mosterdzaad overheen. Zet 35 minuten in de oven. Serveer met extra ham erbij.