Oeufs mollets à la florentine
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Kook de eieren zacht gedurende 6 minuten, giet ze af en laat ze meteen afkoelen onder koud stromend water. Pel ze voorzichtig.
-
2
Smelt de boter, voeg de bloem toe en bak al roerend gedurende 1 minuut. Voeg geleidelijk aan de melk toe en klop met een garde tot een egale ingedikte saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de spinazie en de knoflook zacht. Schep het mengesl in een vergiet en laat het goed uitlekken. Duw met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
-
4
Leg onderaan een ovenschaal de spinazie en leg daarop de eieren. Giet er de bechamelsaus over en bestrooi met de kaas, het paneermeel, een snuifje cayennepeper en zout.
-
5
Zet gedurende 20 minuten in de oven en serveer meteen. Lekker met een stuk brood erbij.