Recept

Broccolisoep met amandel-peterseliepesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze gezonde soep van Pascale Naessens maak je in 30 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Maak de soep. Pel de knoflook en de uien en snipper ze fijn. Stoof ze aan in een stoofpot met de olijfolie.

  2. 2

    Snij de broccoli in stukjes en voeg ze toe aan de stoofpot. Laat even stoven en voeg dan de groentebouillon toe. Laat 20 minuten koken. Mix de soep glad en kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Maak de pesto. Rooster de amandelschilfers in een pannetje zonder vetstof. Hou wat apart voor de afwerking. Pel de knoflook en doe het teentje samen met de bladpeterselie, de amandelschilfers, de citroenschil en de olijfolie in de blender. Mix tot een gladde pesto. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Lepel de soep in de kommetjes. Lepel er wat pesto op en werk af met de apart gehouden amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccolisoep met amandel-peterseliepesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!