Broccolisoep
bereiding
-
1
Spoel de broccoli. Snij de roosjes van de stengel. Verdeel een derde van de roosjes tot kleinere roosjes en hou ze apart. Hak de stengels in grote stukken.
-
2
Spoel de prei en de selder. Schil de ui en de aardappel. Hak de groenten in grote stukken.
-
3
Stoof de broccoli en de overige groenten gedurende 5 minuten in een pan met de boter. Strooi de bloem bij de groenten en roer goed om.
-
4
Voeg de bouillon al roerend toe. Knoop de takjes tijm en peterselie en het blaadje laurier met keukentouw tot een kruidentuiltje. Leg het kruidentuiltje in de soep. Breng de soep aan de kook en laat ze 20 minuten sudderen.
-
5
Verwijder het kruidentuiltje. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid bij naar smaak met peper en zout. Voeg de kleine broccoliroosjes toe en laat de soep nog 5 minuten sudderen.
-
6
Verdeel de soep over de borden.