Trio van cake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 3 langwerpige cakevormen (30 cm) in. Klop in de keukenmachine 4 minuten lang de boter met de suiker tot een luchtige massa. Voeg een voor een de eieren toe en blijf kloppen.
-
2
Meng in een andere kom de droge ingrediënten: bloem, maïzena, bakpoeder en een mespuntje zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel en meng tot een homogeen beslag. Verdeel het beslag in drie delen.
-
3
Rasp de citroen. Voeg aan 1 deel beslag de zure room en de helft van de geraspte citroenschil toe en klop nog 1 minuut. Voeg aan het tweede beslag de rum, de ahornsiroop en de kaneel toe. En voeg ten slotte aan het derde beslag de koffie, cacaopoeder en room toe.
-
4
Doe elk beslag in de ingevette vormen, strijk de bovenkant glad met een spatel en bak de cakes 40 à 45 minuten. Maak ondertussen de toppings.
-
5
Pers de citroen. Klop voor de afwerking van cake 1 (het glazuur) de poedersuiker en 2 à 3 eetlepels citroensap tot een gladde massa.
-
6
Klop voor cake 2 (roomkaasfrosting) de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een gladde massa. Voeg de vanille-essence toe en meng opnieuw. Laat opstijven in de koelkast.
-
7
Roer voor de afwerking van cake 3 (boterrroom) de boter zacht tot ze glad is. Zeef de poedersuiker en voeg de suiker en een druppeltje melk of water toe en roer tot een homogene massa.
-
8
Haal de cakes uit de oven en laat eerst wat afkoelen in de vorm. Ontvorm en laat volledig afkoelen op een bakrooster.
-
9
Verdeel het glazuur en de rest van het citroenraspsel over cake 1, de frosting over cake 2 en ten slotte de boterroom over cake 3 en werk af met witte chocoladeschilfers.
-
10
Laat alle cakes 30 minuten in de koelkast opstijven en snij dan in plakjes. Leg elk stukje cake tussen een mica-plasticlaagje en wissel de stukjes op een grote serveerschotel. Genoeg cake voor iedereen!