Salade met geroosterde druiven en geraspte halloumi
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Leg de pompoenblokjes samen met de rode ui en de blauwe druiven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, rodewijnazijn, een flinke snuif sumak, wat ras el hanout, peper en zout en hussel goed door elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Maak de dressing. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
-
3
Spoel de sla en snipper ze fijn. Rasp de halloumi grof in een blender en bak de kaas krokant in een bodempje olijfolie. Lepel er de honing bij en laat op een zacht vuur karamelliseren.
-
4
Toast het notenbrood. Doe de sla in een mooie schaal, stort er de ovengeroosterde groenten op en werk af met de krokant gebakken halloumi. Lepel er de dressing over en serveer met het krokante notenbrood.