Recept

Preisoep met gesmolten brie en zuurdesembrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveertip!

Leg de brie in het midden van een grote houten serveerplateau. Zet er de soepkommetjes rond en leg er de stukjes boerenbrood bij.

Ilse: “Deze soep lust iedereen en is makkelijk in een grote hoeveelheid te maken!”

bereiding
  1. 1

    Spoel de prei. Snij het wit van de prei in blokjes en zet ze even aan de kant. Snij het groen van de prei grof. Pel de uien en snij ze grof.

  2. 2

    Fruit de uien en het preigroen in wat boter. Blus met de bouillon, voeg de tijm en de laurier toe, kruid met peper en zout en laat 20 minuten garen. Verwijder de tijm en de laurier en mix de soep fijn.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de brie of de camembert uit het papiertje en leg de kaas terug in de houten vorm. Zet de kaas op een met bakpapier beklede ovenplaat en gaar hem 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Fruit intussen het wit van de prei glazig in boter in een andere pan. Voeg het preiwit toe aan de soep, doe er de room bij en kruid met peper en zout. Laat de soep nu niet meer koken. Serveer de soep met de kaas en het zuurdesembrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preisoep met gesmolten brie en zuurdesembrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!