Recept

Pittige wortel-tomatensoep

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met focacciarepen.

Ilse: “Als het wat frisser wordt, mag er gerust wat pit in de soep zitten. Gember en kurkuma zijn eens andere smaakmakers en passen erg goed bij wortel. Ideaal voor bij het kampvuur!”

Bewaartip!

Voeg nog geen zuivel toe aan je soep als je ze wilt invriezen.

bereiding
  1. 1

    Maak de wortelen schoon en snij ze in stukken. Pel de tomaten, snij ze in stukken en verwijder de zaadjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Fruit eerst de sjalot en de gember in olie. Voeg de wortel en tomaat toe en strooi er de kurkuma en de cayennepeper over. Blus met de kippenbouillon en breng aan de kook. Zet het vuur zachter en laat 20 minuten sudderen.

  3. 3

    Mix de soep en kruid ze met peper en zout. Verdeel de soep over kommetjes en lepel er wat van de roomkaas in. Werk af met de basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige wortel-tomatensoep

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!