Gebakken polenta met schapenkaas en gepofte druiven
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de polenta gaar in water met de groentebouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bekleed een rechthoekig potje met vershoudfolie en stort er de polenta in. Strijk de polenta uit tot 1,5 cm dik, dek ze af met folie en laat ze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
-
2
Spoel de druifjes. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met de gedroogde tijm en een snuifje peper. Pof ze 10 minuten in de oven.
-
3
Snij de polenta in ronde of rechthoekige vormpjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak ze kort gaar en goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Beleg de stukjes polenta met stukjes schapenkaas en gepofte druifjes. Werk af met de verse tijm. Serveer dit hapje lauw of koud.