Kroketjes van zongedroogde tomaatjes
bereiding
-
1
Week de gelatine in koud water. Snij de zongedroogde tomaatjes in fijne stukjes en rasp de schapenkaas.
-
2
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg geleidelijk aan de kippenbouillon en melk toe, roer glad tot een dikke roux. Zet van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe, roer goed.
-
3
Voeg nu 1 eidooier, de zongedroogde tomaatjes en de schapenkaas toe en roer opnieuw goed om.
-
4
Bedek een schaal met plasticfolie, giet het mengsel in de schaal, bedek met plasticfolie en laat afkoelen in de koelkast gedurende minstens 5 uur.
-
5
Maak bolletjes of kroketjes van het opgesteven mengsel en paneer ze eerst in de bloem, dan in enkele losgeklopte eitjes en tot slot in de panko. Frituur in frituurolie gedurende 5 minuten. Serveer in een blaadje Romeinse sla.