Blanquette van kalkoen, prei en pastinaak
bereiding
-
1
Spoel de preien en snij ze in ringen. Schil de pastinaken en snij ze in partjes of stukken van 5 cm. Snij de champignons in 2 of 4 stukken. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en bak de stukken kalkoen kort goudbruin. Kruid ze met peper en zout en haal ze uit de kookpot.
-
2
Doe de sjalot, de knoflook, de prei, de pastinaak en de champignons in de pot. Kruid de groenten met peper en zout en roerbak ze 2 minuten. Voeg het vlees opnieuw toe en blus met de kippenfond. Laat de blanquette afgedekt op een laag vuur 1 uur koken.
-
3
Voeg de sojaroom toe en kruid met peper en zout. Meng het maïszetmeel met 2 eetlepels water en doe het meng- sel bij de stoofpot. Laat nog 1 minuut inkoken. Werk de blanquette af met de erwtenscheuten of de kervel.