Gnocchi met spruitjes in een tijm-botersausje
bereiding
-
1
Pel de ui snipper 'm fijn. Pel en plet de knoflook. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Snij een kruisje in de onderkant van de spruitjes. Kook de spruitjes beetgaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze uitlekken.
-
2
Kook de gnocchi gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze uitlekken.
-
3
Smelt de boter samen met de takjes tijm tot de boter een goudbruine kleur krijgt. Giet de boter dan meteen uit de pan in een kom, om het bruinen te stoppen.
-
4
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en stoof de ui en e knoflook zacht. Voeg de spruitjes toe en roerbak ze enkele minuten. Voeg de gnocchi toe, warm ze mee op en kruid met peper en zout. Voeg de gebruinde boter met de tijm toe en laat nog even mee opwarmen in de pan.
-
5
Werk de pasta eventueel nog af met de gebruikte takjes tijm erbovenop en serveer meteen.