Recept

Boschampignonsalade met gegrilde lente-ui, blauwe kaas en pancetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker lokaal: kies voor een blauwe kaas van bij ons, zoals een pittige Pas de Bleu of een romige Limburgse Grevenbroecker.

Snel klaar!

bereiding
  1. 1

    Borstel de champignons schoon. Verwijder de buitenste bladeren van de prei en snij de stengels in ringen. Pel en snipper de knoflook.

  2. 2

    Verhit een grillpan. Borstel de lente-uitjes in met wat olijfolie en bak ze in een grillpan. Bak de pancetta in dezelfde pan zonder extra vetstof.

  3. 3

    Roerbak de preiringen en de boschampignons met de knoflook in de wok. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Spoel en droog de sla. Doe de sla in een saladekom, leg er de gewokte champignons en prei op en verdeel er de gebakken lente-uitjes en pancetta over. Brokkel er de blauwe kaas over. Sprenkel er nog olijfolie over en kruid met peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boschampignonsalade met gegrilde lente-ui, blauwe kaas en pancetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!