Recept

Macaroni met Belgische kazen en zuurdesemcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Weetje: Berloumi ricotta is Belgische ricotta, gemaakt van de melkwei die overblijft na het maken van Berloumi. 

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de macaroni al dente in lichtgezouten water. Giet af.

  2. 2

    Doe de Berloumi ricotta in een grote mengkom, samen met de room en rode pesto. Kruid met peper en zout. Doe de macaroni onder het mengsel en schep dit in een ovenschaal.

  3. 3

    Snij de brie in plakken en schik ze over de macaroni. Verdeel er de gemalen kaas over en zet de macaroni 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Snij ondertussen het zuurdesembrood in croutons en bak ze — samen met één takje tijm — krokant in een braadpan met boter. Laat de croutons even afkoelen en hak ze grof. Serveer de macaroni met de crumble erbovenop en rits er het tweede takje tijm overheen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Macaroni met Belgische kazen en zuurdesemcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!