Plaatcake met appelen en veenbessencompote
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng met je vingers alle ingrediënten voor de kruimellaag en zet die koel weg.
-
2
Maak het beslag. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Klop de eieren met de suiker, de citroenschil en het -sap tot een crèmige ruban. Smelt de boter en voeg ze toe aan het beslag. Meng de bloem met het bakpoeder en het zout en voeg het mengsel toe aan het beslag.
-
3
Stort het beslag op de met bakpapier beklede bakplaat van 33 x 37 cm en strijk de bovenkant glad. Lepel er enkele hoopjes veenbessencompote op en maak met een vork enkele krullen in het beslag. Hou wat compote apart voor de afwerking. Boen de appelen schoon en snij ze in plakjes. Leg die op het beslag.
-
4
Strooi de crumble over het beslag en bak de cake 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is, laat hem afkoelen en serveer hem met de rest van de veenbessencompote.