Groene pasta met vis en spinaziesaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de broccoli in roosjes. Stoom de broccoli zacht en laat ze afkoelen.
-
2
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en laat hem uitlekken.
-
3
Snij de vis in stukken van 7 à 8 cm. Pel en snipper de sjalot. Pel en plet de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Hak ze grof.
-
4
Stoof de sjalot en de knoflook zacht in olijfolie. Voeg 200 milliliter water en het halve bouillonblokje toe en laat even inkoken. Voeg de room en de spinazie toe en laat nog 2 minuten koken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en voeg naar smaak enkele druppels citroensap toe. Zet opzij.
-
5
Leg de pasta, de broccoli en de stukken vis in een ovenschaal. Kruid alles met peper en zout en overgiet met de saus. Strooi er de parmezaan over en gaar de schotel 20 minuten in de oven. Serveer meteen.