Recept

Gevulde wittekool met kip en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker restje

Bewaar het vruchtvlees van de wittekool in de koelkast en maak er later een lekker soepje of salade mee.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven op 160°C. Snij de wittekool onderaan bij zodat ze recht kan blijven staan en snij er bovenaan het hoedje af. Snij met een scherp mes de binnenkant van de kool los en haal het vruchtvlees eruit. Zorg er wel voor dat de bladeren niet loskomen.

  2. 2

    Kook de rijst gaar met de kardemompeulen en het laurierblaadje volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. 3

    Pluk de blaadjes munt en hak ze fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook. Meng het kippengehakt met de munt, de ui, de knoflook, de sambal oelek en de yoghurt. Kruid met peper en zout. Meng de rijst onder het gehakt.

  4. 4

    Lepel de rijst-gehaktvulling in de wittekool en zet er het hoedje weer op. Zet de kool in een hoge kookpot en giet er de groentebouillon bij. Zet het deksel op de pot en gaar de kool 2 uur in de oven. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht bij de kool is en giet er anders wat extra water bij. Werk de kool af met de peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde wittekool met kip en rijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!