Pastasoep met groenten en krokante pancetta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Maak de wortelen schoon, spoel 1/3e van het loof goed en hak het fijn. Snij de ui, selder en wortel in kleine blokjes. Fruit aan in wat olijfolie. Voeg het gehakte loof, de kerstomaten en de bouillon toe.
-
2
Hak de oregano grof. Voeg toe aan de soep en kruid verder af met paprikapoeder, peper en zout.
-
3
Laat de soep 15 minuten garen op een zacht vuur. Voeg nu de pasta toe en laat nog 10 minuten verder garen, roer regelmatig om.
-
4
Leg de pancetta op een met bakpapier beklede ovenplaat en zet gedurende 10 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Verdeel de pastasoep over borden, werk af met de krokante pancetta. Serveer goed warm, samen met het stokbrood.