Recept

Pokébowl met scampi’s, mango en passievruchten-dressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een originele pokébowl met een bijzondere fruitige dressing!

Gomasio is een Japanse smaakmaker die gemaakt wordt van sesamzaad en keukenzout. Het wordt net voor het serveren over een gerecht gestrooid, een beetje zoals wij fleur de sel zouden gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de rijst­azijn onder. Laat de rijst afkoelen.

  2. 2

    Spoel de snackkomkommers en de radijsjes en snij ze in schijfjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in partjes.

  3. 3

    Meng het limoensap met 2 eet-lepels olijfolie, 1 koffielepel sesam-olie en het vruchtvlees van de ­passievruchten tot een dressing.

  4. 4

    Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en schik er dande komkommer, de radijsjes en de mango op. Snij de halve citroen in partjes.

  5. 5

    Bak de scampi’s in een pan met 1 eetlepel olijfolie en nog wat sesamolie en kruid ze met peper en zout.

  6. 6

    Leg de scampi’s in de bowls en werk die af met de dressing, de ­gomasio en de citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pokébowl met scampi’s, mango en passievruchten-dressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!