Pokébowl met scampi’s, mango en passievruchten-dressing
bereiding
-
1
Kook de sushirijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng er de rijstazijn onder. Laat de rijst afkoelen.
-
2
Spoel de snackkomkommers en de radijsjes en snij ze in schijfjes. Schil de mango en snij het vruchtvlees in partjes.
-
3
Meng het limoensap met 2 eet-lepels olijfolie, 1 koffielepel sesam-olie en het vruchtvlees van de passievruchten tot een dressing.
-
4
Verdeel de rijst over 4 kommen of diepe borden en schik er dande komkommer, de radijsjes en de mango op. Snij de halve citroen in partjes.
-
5
Bak de scampi’s in een pan met 1 eetlepel olijfolie en nog wat sesamolie en kruid ze met peper en zout.
-
6
Leg de scampi’s in de bowls en werk die af met de dressing, de gomasio en de citroen.