Recept

Bloemkoolpannenkoekjes met frisse kruidensalade en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Makkelijk, snel maar verrassend én lekker, deze bloemkoolpannenkoekjes met frisse kruidensalade en gerookte forel. Een aparte manier om uit te pakken met bloemkool.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot, knoflook fijn. Meng de bloemkoolrijst met de gesnipperde sjalot, de knoflook, eieren, parmezaan en amandelmeel. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm een bodempje olijfolie en schep er 3 à 4 hoopjes van het bloemkoolmengsel in. Druk ze wat plat met de achterkant van een lepel en bak goudbruin. Keer ze voorzichtig om en bak de andere kant ook goudbruin. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de rest van het mengsel. Hou de koekjes eventueel warm in een warme oven.

  3. 3

    Meng voor het sausje de mayonaise, het citroensap en de honing en de yoghurt. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Snipper de lente-ui in ringen. Meng het basilicum, de munt en de lente-ui onder de rucola. Besprenkel met de wittewijnazijn en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg een 3-tal bloemkoolkoekjes op elk bord. Leg er wat van de kruidensalade bij en verbrokkel er de forel over. Serveer met de yoghurtdip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bloemkoolpannenkoekjes met frisse kruidensalade en gerookte forel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!