Recept

Capellini met tuinbonensaus, zalm en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze heerlijke lentepasta moet je zeker op je menu zetten. Handig: je kunt de tuinbonensaus makkelijk invriezen om later te gebruiken.

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook. Kook de tuinbonen gaar in gezouten water en dop ze. Rooster de venkelzaadjes in een pan zonder vetstof. Pers het sap uit de citroen.

  2. 2

    Doe de tuinbonen in de blender samen met de dille, de knoflook, het citroensap en 3 eetlepels olijfolie en mix glad. Meng er de geitenkaas onder en breng op smaak met het venkelzaad, peper en zout.

  3. 3

    Snij de venkel in fijne partjes en hou het loof apart voor de afwerking. Bak de venkel 4 minuten aan beide kanten in een pan met olijfolie. Als hij nog niet gaar is, laat ’m dan nog even sudderen in wat water.

  4. 4

    Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ’m af.

  5. 5

    Scheur de zalm in stukjes. Meng een deel van de tuinbonensaus onder de pasta en werk af met de zalm, de venkelpartjes, het venkelloof en de extra dille. Kruid nog met wat peper. Serveer er de rest van de saus in een kommetje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Capellini met tuinbonensaus, zalm en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!