Recept

Spaghetti met venkel en pittig ansjovis-broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim Lybaert: "Venkel en vis vormen een heel mooi huwelijk. Het heeft lang geduurd voor ik de smaak van ansjovis kon appreciëren. Ansjovis smaakt heel zout, maar in combinatie met het kruim wordt die zilte smaak een pak milder. Zo wordt het een harmonieus geheel."

Het pittige broodkruim kun je makkelijk in kleine porties invriezen en uit de diepvries nemen als het snel moet gaan.

bereiding
  1. 1

    Maak de venkel schoon en snij de stronkjes in fijne reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de venkel en de knoflook zacht. Verhoog dan even het vuur zodat de venkel licht karamelliseert. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel schil hebt. Hak de peterselie fijn. Mix het broodkruim fijn.

  4. 4

    Verhit een goede scheut olijfolie in een steelpan en voeg de ansjovis toe. Laat de ansjovis al bakkend smelten in de olie en voeg dan het broodkruim toe. Roerbak het broodkruim goudbruin en meng er de peterselie, de geraspte citroenschil en de chilivlokken onder.

  5. 5

    Meng de pasta onder de gebakken venkel en werk hem rijkelijk af met het pittige broodkruim.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met venkel en pittig ansjovis-broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!