Spaghetti met venkel en pittig ansjovis-broodkruim
bereiding
-
1
Maak de venkel schoon en snij de stronkjes in fijne reepjes. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de venkel en de knoflook zacht. Verhoog dan even het vuur zodat de venkel licht karamelliseert. Kruid met peper en zout.
-
2
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar. Giet de pasta af.
-
3
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel schil hebt. Hak de peterselie fijn. Mix het broodkruim fijn.
-
4
Verhit een goede scheut olijfolie in een steelpan en voeg de ansjovis toe. Laat de ansjovis al bakkend smelten in de olie en voeg dan het broodkruim toe. Roerbak het broodkruim goudbruin en meng er de peterselie, de geraspte citroenschil en de chilivlokken onder.
-
5
Meng de pasta onder de gebakken venkel en werk hem rijkelijk af met het pittige broodkruim.