Volkoren speltcouscous met pesto, falafel en yoghurt-tahindressing
bereiding
-
1
Kook de volkoren speltcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de pesto onder en laat even afkoelen.
-
2
Kook de diepvrieserwtjes gaar in gezouten water. Giet ze af en meng ze onder de couscous. Ontpit de dadels en snij de vruchtjes in stukjes. Meng de dadels onder de couscous.
-
3
Bak de falafelballetjes in een pan met de olijfolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
-
4
Maak de dressing. Pers het sap uit de citroen. Meng de Griekse yoghurt met de tahin en het citroensap en kruid de dressing met peper en zout.
-
5
Rooster de amandelen in een pannetje zonder vetstof tot ze mooi kleuren.
-
6
Lepel de couscous op de borden, leg er de falafelballetjes en de rucola bij. Werk af met de geroosterde amandelen, wat prei- of radijsscheutjes en eventueel eetbare bloemetjes. Serveer de dressing erbij.