Recept

Salade van radicchio met gerookte kip, ‘pas de rouge’-kaas en blauwe druiven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zeker proeven: ‘Pas de Rouge’ 

‘Pas de Rouge’ is een Belgische roodkorstkaas gemaakt van koeienmelk. Door de kaas te wassen met zout water wordt de werking van de roodbacterie versterkt. Die breekt de eiwitten en vetten af en geeft de kaas een roodachtige schijn. Stukje over? ‘Pas de Rouge’ is ook lekker op de boterham, of bij het aperitief.

bereiding
  1. 1

    Haal de bladeren van de radicchio en halveer ze eventueel. Knip de tuinkers van het matje. Halveer de druiven.

  2. 2

    Maak eerst de dressing. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Meng de sjalot en de knoflook met 1 eetlepel water en de overige ingrediënten. Kruid bij met peper en zout.

  3. 3

    Leg op een bord of in een kom de radicchiobladeren, de tuinkers, de druiven en de plakjes gerookte kip en overgiet met de dressing.

  4. 4

    Snij de kaas in plakken. Werk de salade af met de kaas.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van radicchio met gerookte kip, ‘pas de rouge’-kaas en blauwe druiven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!