Recept

Klassieke pasta genovese met boontjes en krieltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit is dé klassieke groene pesto zoals iedereen hem kent. Smaakt altijd!

bereiding
  1. 1

    Maak de boontjes schoon en snij ze in hapklare stukken. Boen de krieltjes schoon. Kook de boontjes en de krieltjes samen beetgaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze afkoelen. Snij de krieltjes in stukjes.

  2. 2

    Rasp de parmezaan. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Mix het basilicum met de knoflook, de pijnboompitten, de parmezaan en de olijfolie tot een pesto. Kruid de pesto met peper en zout.

  3. 3

    Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, maar vang het kookvocht op. Voeg een scheutje kookvocht bij de pesto.

  4. 4

    Meng de boontjes en de aardappelen onder pasta. Voeg de pesto toe en roer om. Werk de pasta af met de extra parmezaan en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke pasta genovese met boontjes en krieltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!