Zoeteaardappelpuree met zalm, pittig gewokte groenten en pindadip
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de dip. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng alle ingrediënten voor de pindadip en zet hem koel weg.
-
2
Schil de zoete aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet ze af en pureer ze met een scheutje olijfolie, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Schil en rasp de gember. Maak de preiwitten schoon en snipper ze in fijne ringen. Maak de spitskool schoon en snipper ze in fijne reepjes. Verhit arachideolie in een wok en stoof er de gember, de preiringen en de spitskool in aan. Schep er ten slotte de sojascheuten onder. Breng de groenten op smaak met de sojasaus en de vissaus.
-
4
Verhit boter in een pan. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak de zalmfilets eerst enkele minuten op de velkant, draai ze om en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Gaar de zalm nog 5 minuten in de oven.
-
5
Lepel de zoeteaardappelpuree op een bord en leg er de gewokte groenten en de zalm bij. Werk af met de extra sesamzaadjes en geef er de pindadip bij.