Ciabatta met gegrilde paprika, chorizo en verse kaas
bereiding
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Pel de rode ui en snij hem in ringen van 5 mm dikte. Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in 4 stukken. Besprenkel de ui en de paprika met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Gril ze aan beide kanten gaar in de grillpan. Laat ze afkoelen.
-
2
Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat. Snij de ciabatta open en leg ze, met de snijkant naar boven, mee op de bakplaat. Bak ze 5 à 8 minuten in de oven tot de chorizo krokant is. Haal ze uit de oven en laat ze even afkoelen.
-
3
Pel en pers de knoflook. Hak de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de knoflook, de bieslook en de geraspte citroenschil onder de roomkaas. Kruid de kaas met peper.
-
4
Besmeer de onderkant van de ciabatta met de roomkaas en leg er de gegrilde paprika, de rode ui, de chorizo en de rucola op. Dek af met de bovenkant van de ciabatta en serveer.